!!!Am pus buton de descarcare la anime-uri din cauza ca sunt probleme la unele anime-uri cu sunetul!!!

Ce inseamnă anime?

 Ce inseamnă anime?

Anime-ul se referă la animatia japoneză. Cuvântul anime este împrumutat de la termenul frantuzesc pentru animatie. Animatia japoneză este o formă distinctă de animatie care este aproape întotdeauna observabilă, fie prin stil, fie prin calitate.
Spre deosebire de stilul american, nu toate anime-urile sunt destinate copiilor . Subiectele din anime pot fi de la obscene până la nebuneste de drăgute, aceasta din cauză că legile de cenzură japoneze sunt diferite de majoritatea tărilor.

Nu numai pentru copii

Multă lume presupune că din moment ce anime-ul este un stil de desen animat înseamnă că este un desen animat numai pentru copii. In timp ce unele anime-uri sunt realizate pentru copii, majoritatea sunt realizate pentru toate vârstele. De fapt, un singur anime poate atrage atât copiii, cât si adultii în acelasi timp. Copiilor poate le place anime-ul pentru actiune, umor si “aspectul” general. In acelasi timp, spectatorilor mai mari le va place din aceleasi motive ca si copiilor, dar si din “cauza” lucrurilor pe care copiii n-ar putea să le înteleagă pe deplin.
Deoarece anime-ul nu este realizat doar pentru copii există tipuri de anime care contin asemenea nivele de violentă sau referinte sexuale la care americanii nu s-ar astepta să găsească într-un desen animat sau film.

Tipuri de anime

Ca si în America, anime-ul este distribuit în mai multe forme: Serii TV, OVA-uri si Filme
Serii TV
Calitatea animatiei din seriile TV este foarte bună, dar nu este spectaculară, dar povestea lungă si evolutia personajelor sunt cele care fac seriile TV foarte plăcute. De obicei, seriile TV au aproximativ 26 de episoade. Unele serii mai populare pot fi peste 100 de episoade. Episoadele tin de obicei 30 de minute ca oricare alt serial.
OVA-urile
OAV înseamnă “Original Animation Video”, adică animatie video originală. Sunt lansate direct pe video. Fiecare OAV poate tine între 20 si 60 de minute, dar nu mai mult. OAV-urile sunt de obicei serii scurte, dar cu o calitate de animatie mai ridicată decât seriile TV.
Filme
Acestea sunt cu o singură poveste care începe si se termină în acelasi film. Anime-ul de tipul acesta merge direct în cinematografe si este lansat ca oricare alt film. Acestea au cea mai buna calitate a animatiei si pot dura 60 de minute si mai mult.

De ce le adoră fanii anime?

Aceasta depinde de gusturile fiecărui fan. Oricum, unii din factorii care contribuie sunt:

Subiect complex si poveste : Majoritatea anime-urilor au o poveste grozavă, si sunt foarte multe detalii. In general, cultura japoneză e mai putin axată pe nuditate si sex, dar asta nu înseamnă că anime-urile nu au subiect, din potrivă. Anime-urile sunt de obicei mai putin banale, si contin o varietate si viată mult mai complexă decât animatiile occidentale, inclusiv unele filme de actiune.

O varietate mare de stiluri : Există anime care se potriveste pentru orice subiect, variind de la foarte comic la foarte serios. Fie actiune/aventură, comedie, fantezie, horror, arte martiale, SF sau sporturi, toate genurile sunt reprezentate. De asemenea, anime-urile nu sunt axate pe o categorie de vârstă anume, atrăgând astfel tot mai multi fani.

Emotii : Anime-urile tind să fie foarte emotionale. Fie actiune/aventură, comedie, romantă sau tragedie, anime-urile pot emotiona cum nu o pot face alte animatii sau chiar emisiuni non-animate.

Calitate de animatie : Animatia din anime-uri este de obicei superioară fată de alte animatii, atât in detaliu, cât si în stil. Caracterele din anime-uri sunt desenate să se potrivească cu decorul, si nu par 2D. Si da, toti observă ochii mari pe care personajele îi au (din unele anime-uri). Cu toate că multi fani ai animatiei traditionale văd Disney-ul ca vârful realizării animatiei, anime-ul tinde să se concentreze pe un nivel mai înalt la detalii în animatie decât fluiditatea miscărilor.